Vinogradi

Deklevi



Na nadmorskoj visini od 300m temperatura zraka je barem 2 stupnja niža od Poreča. Zimi zna pasti i snijeg i održati se dan dva, a kilometar dalje ga nema. Mikroklima u Deklevima pridonosi boljim kiselinama i očuvanju okusa. Vina su svježa i bogatog okusa, imaju punoću okusa i kremoznost, a dodatno se naglašava sa hladnom maceracijom u trajanju od minimalno 12-48 sati za svaku sortu. Trajanje maceracije ovisi o zdravstvenom stanju i dozrelosti grožđa pa se za svaku berbu i lokaciju odlučuje posebno trajanje maceracije. Vina iz Deklevi su užitna i nakon godine dana zbog lijepih kiselina.

Markovac


Od barbe sam naslijedio zemlju i nastavio tradiciju svojih nonića na istoj zemlji. Na crvenoj zemlji vinogradi se protežu na 250m nadmorske visine. Dominira Malvazija koja se proizvodi sa autohtonim kvascima uz kratkotrajnu hladnu maceraciju.
Na 6 stupnjeva kožica, sok i meso odstoje i nakon toga odlazi na prešanje. Od tuda i iznimna zlatna boja.
Tu je i Cabernet sauvignon koje na položaju u Markovcu ima lijepe cvjetne arome, a od njega se proizvodi i naš elegantni Re Rosso.
Blaga mediteranska klima, vjetrovi i zračne struje koje dolaze s mora doprinose zdravlju vinograda.

Na dvije različite lokacije vinograda i ukupno 7ha površine proizvodimo 20.000 litara vina godišnje...