Vinarija

Danas od vinograda obrađujemo oko 6 hektara, od kojih 60% su bijele sorte, prvenstveno Malvazija istarska dok ostatak pada na crne sorte, najvećim djelom Teran. Osim autohtonih sorti koje prevladavaju na našem gospodarstvu - čime se jako ponosimo imamo i nekoliko poznatih svjetskih sorti poput Caberneta sauvignona, Muškata i ostalih...

Svi vinogradi smješteni su u okolici Višnjana, zapadno-istarsko vinogorje na nadmorskoj visini od oko 300 m, crvenoj zemlji „crvenici“, te u mediteranskoj klimi. Nalaze se na brežuljkastim padinama. Osim berbe i rezidbe koju obavljamo ručno, svu ostalu obradu i njegu vinograda vršimo strojno najsuvremenijom mehanizacijom, trudeći se sve izvršiti u optimalnim rokovima čime postižemo visoku kvalitetu naših vina.

Podrum nam je opremljen pretežito inox bačvama sa sustavom za hladnu fermentaciju ali posjedujemo i nekoliko barrique bačvica za odležana crna vina. Za sada u bocama nudimo 6 vrsta vina pod imenom VICINIM, a dio vina prodajemo u rinfuzi.

Osim vina imamo i 500tinjak maslina pa imamo i malenu proizvodnju extra djevičanskog maslinova ulja.
Sva vina i ulja moguće je probati u maloj kušaonici za desetak ljudi. Smješteni smo svega 15ak kilometara od Poreča na glavnoj cesti koja vodi iz Poreča prema nadaleko poznatom Motovunu.
S toga ako se Vas put nanese u naše krajeve bit će nam drago ugostiti Vas...


Da Vam naša vina donesu puno zadovoljstva i uživanja!
želi vam Marko Bernobić s obitelji


Pogledajte našu ponudu vina